autocross basse

Autocross

De stichting organiseert al decennialang een ‘zwarte’ autocross die niet is aangesloten bij een overkoepelende organisatie zodat meedoen zo makkelijk mogelijk blijft in de regio. Binnen ’the Battle of Basse’ is de regionale cup, Bassercup, hier een prachtig voorbeeld van.

Autocross is de afgelopen jaren veranderd van een ‘prettige’ manier om van je auto af te komen naar een serieuze sport waarin de deelnemers fanatiek zijn en waar ook flink wat geld in omgaat. In de beginjaren konden onze deelnemers toe met een stekpaal als versteviging en hoppa, crossen maar. Nu is er op het gebied van snelheid en veiligheid enorm veel veranderd en dat komt het spektakel en het imago ten goede.

In Basse willen we het instapniveau zo laag mogelijk houden en daarom kennen wij verschillende klassen waarbij je geen professionele crosser hoeft te zijn om mee te kunnen doen. Veel deelnemers rijden alleen onze cross of misschien nog een paar crossen in de buurt, maar we verwelkomen ook de NK-rijders omdat juist de mix voor ons het mooist is.

autocross basse